Fă-ți o programare

0737 438 480

Email

[email protected]

Faci sport? Ai o viata destul de activa? Masajul te poate ajuta...

 De foarte mult timp, masajul face parte din viața sportivilor de performanță.De fapt, în centrele de pregătire ale echipelor sportive de performanță, maseurul a jucat un rol important și și-a castigat respectul prin beneficiile aportate echipei de-a lungul timpului. Această practică, pe măsură ce beneficiile au fost cunoscute, s-a incorporat și la atleții amatori.

Importanta masajului in viata sportiva 1

Deși cererea se află in continuă creștere, multi sportivi incă nu au luat la cunostiință adevăratele avantaje pe care un masaj i l-ar putea aduce. Deci, în acest articol iți voi explica beneficiile sale.

Beneficiile masajului în stilul de viață sportiv

Pe lângă atenția sporită de care trebuie să dăm dovadă înainte și după realizarea unei rutine de exerciții intense, corpul nostru acumulează substanțe care produc nu doar durere musculară ci și tensiune musculară. În felul acesta, masajul ajută considerabil, aportandu-ne următoarele beneficii:

Îmbunătățește circulația sangvină

Masajul favorizează dilatarea vaselor sanguine ceea ce duce la creșterea circulației de sânge în țesuturile musculare și ajută corpul nostru să primească mai mult oxigen la nivel celular. În același timp contribuie la eliminarea substanțelor toxice, care sunt produse în timpul exercițiilor.

Ajută la reducerea durerilor musculare

Sunt două forme principale prin care masajul ajută la reducerea durerilor musculare. Pe o parte, așa cum a fost menționat mai sus, elimină deșeurile metabolice (că de exemplu acidul lactic) atunci când crește circulația sanguină. Pe cealaltă parte, contribuie la liberarea de endorfine, substanțe produse de corp, fundamental, pentru a diminua senzațiile neplăcute cauzate de durere. Sigur că, aceste efecte le-am putea obține și prin administrarea de medicamente, dar masajele bine realizate au un mai mare avantaj decât medicamentele: nu au efecte secundare.

Reduce tensiunea musculară

Una din cele mai bune forme de a elimina tensiunea musculară este prin primirea unui masaj. Explicația constă în faptul că masajele reduc concentrarea de acid lactic la nivel muscular, astfel permite corpului să se relaxeze și odată cu el, reduce și tensiunile musculare generând o sensazie agreabilă de bunăstare.

Favorizează relaxarea

Masajele, prin creșterea temperaturii în țesuturile musculare datorat presiunii care se aplică asupra lor, îmbunătățește flexibilitatea atât musculaturii cât și articulațiilor. Acest aspect, sigur, generează o senzație de relaxare sportivilor.

Crește flexibilitatea

  Adăugarea masajului în viață voastră periodic, favorizează expansiunea țesuturilor musculare, crescând flexibilitatea musculară. Acest element este unul foarte important pentru mulți atleți.

Reduce timpul de recuperare

  Masajul, la nivel celular, crește concentrația de proteina (PGC-1 alfa), substanță care ajută celulele să se recupereze mai repede, stimulând producerea mitocondriilor. Acestea sunt responsabile de generarea energiei de care mușchiul are nevoie.

Ajută la prevenirea leziunilor

  Ultimele studii științifice au demonstrat că unul din principalele beneficii ale aplicării masajului la sportivi este că ajută la evitarea leziunilor. Prin creșterea flexibilității musculare și oxigenarea să, evităm accidente care s-ar fi putut produce din cauza lipsei celor menționate anterior.În orice caz, vine de la sine înțeles că trebuie să fim foarte atenți ca tehnicile de masaj să fie efectuate de o persoană calificată.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bibliografie : Medical Conditions and Massage Therapy: A decision tree approach de Tracy Walton

Sursa foto 1
Sursa foto 2
Sursa foto 3
Sursa foto 4
Sursa foto 5
Sursa foto 6

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Articole Recomandate