Fă-ți o programare

0737 438 480

Email

[email protected]

Ce este masajul de relaxare?

Masajul de relaxare este delicat, de destindere si foloseste miscari oarecum lente, benefice atat corpului cat si mintii pentru ca induc calmul si decontracteaza doar usor musculatura, fara a provoca nici un tip de disconfort.

O tehnica cu radacini in India antica, unde masajul era folosit pentru a aduce vindecarea si bunastarea in organism, este cea mai buna alegere pentru primul masaj, inducand o stare de bine inca din primele minute.

Beneficiile masajului de relaxare

Combate stresul si oboseala
Scade anxietatea si depresia
Imbunatateste calitatea vietii
Pe langa aceste 3 aspecte, masajul de relaxare ofera si urmatoarele avantaje (vezi studii medicale):

Indicatiile masajului de relaxare

Deseori nu realizam nivelul de stres la care suntem supusi zilnic si el se transforma in afectiuni care ne strica zilele si starea de bine, masajul de relaxare vine in prevenirea stresului mental si fizic, precum si in tratarea acestor afectiuni odata instalata. Astfel, este in special indicat persoanelor care sufera de stres, anxietate, depresie, dureri de spate, insomnie avand efect prompt in tratarea acestor probleme.

Toata lumea poate beneficia de efectele masajului de relaxare, cu exceptia cazurilor mentionate mai jos, la contraindicatii.

Masajul este contraindicat daca suferiti de urmatoarele afectiuni: tratament cu anticoagulante (wafarina, heparina), intoxicatie cu alcool sau droguri, stari febrile (peste 38), orice afectiune contagioasa (inclusiv raceli sau gripe), imediat dupa infarct sau AVC (in stare acuta), hemoragie si hemofilie, pneumonie acuta, insuficienta renala severa, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, anumite tipuri de cancer, hepatita activa cronica, endocardita si pericardita, abcese si tumori pulmonare, sau afectiuni infectioase ale pielii.
Masajul permis cu acordul medicului daca suferiti de urmatoarele afectiuni: fracturi, tromboze, scleroza multipla, tetrapareza spastica, paralizie cerebrala, boala Parkinson, articulatii dislocate, sistem imunitar compromis, infectii renale, epilepsie, emfizem pulmonar sever, hipertensiune netratata sau lovituri recente la cap.

Cat dureaza masajul de relaxare?

O sedinta de masaj relaxant dureaza 50 de minute. Te poti bucura de efectele acestuia pana la o saptamana. Corpul ramane relaxat, plin de hormoni ai bunei dispozitii si gata sa mute muntii din loc!

Studiile releva terapia prin masaj isi atinge eficienta maxima daca este realizata periodic. Recomandam 2-4 masaje lunare pentru intretinerea efectelor pe termen lung, in special pentru afectiunilor psihologice precum anxietate si depresie in cazul masajului de relaxare.

Sedinta masaj de relaxare

Sedinta poate avea loc in orice moment al zilei. Masajul se practica direct pe piele, se poate pastra lenjeria intima. Partea a corpului ce nu este masata se acopera cu prosop.

Masaj de relaxare la domiciliu

Special conceputa pentru a induce starea de relaxare, aceasta tehnica de masaj se cere facuta in confortul casei tale mai mult ca oricare alta.

Ma deplasez cu masa de masaj, uleiuri cu mirosuri imbietoare si multa energie la tine acasa, in Bucuresti sau Ilfov pentru masaj la domiciliu. Iti poti pregati prosoape in culoarea preferata si esti gata de relaxare.

Timp de 50 de minute iti canalizezi toata atentia pe corpul tau si uiti de orice problema cotidiana. Dupa masaj recomandam o baie calda care sa completeze terapia si sa destinda corpul in continuare.

Pret masaj de relaxare

O sedinta costa 280 lei, include ulei de masaj si deplasare la domiciliu in aria mentionata in pagina de programari.

Studii clinice:
1. A Comparison of the Effects of 2 Types of Massage and Usual Care on Chronic Low Back Pain
2. Changes in Psychological Parameters in Patients with Tension-type Headache Following Massage Therapy
3. Massage Therapy and Frequency of Chronic Tension Headaches
4. Durability of Effect of Massage Therapy on Blood Pressure
5. Randomised Study of the Effects of Massage Therapy Compared to Guided Relaxation on Well-being and Stress Perception
6. The physiological and psychological effects of slow-stroke back massage and hand massage on relaxation in older people
7. Effects of massage on pain, mood status, relaxation, and sleep in Taiwanese patients with metastatic bone pain
8. Durability of effect of massage therapy on blood pressure
9.  Effects of massage on blood pressure in patients with hypertension and prehypertension
10. The Use of Massage Therapy for Reducing Pain, Anxiety, and Depression in Oncological Palliative Care Patients
11. Massage Relieves Nausea in Women with Breast Cancer Who Are Undergoing Chemotherapy
12. Massage increases oxytocin and reduces adrenocorticotropin hormone in humans
13. Cortisol decreases and serotonin and dopamine increase following massage therapy
14. Massage Therapy in Children with Asthma: A Systematic Review and Meta-Analysis
15. Effectiveness of Therapeutic Massage for Generalized Anxiety Disorder
16. A Preliminary Study of the Effects of Repeated Massage on Hypothalamic–Pituitary–Adrenal and Immune Function in Healthy Individuals: A Study of Mechanisms of Action and Dosage
17. Treatment effects of massage therapy in depressed people