Fă-ți o programare

0737 438 480

Email

[email protected]

Ce este masajul terapeutic?

Masajul terapeutic pe care eu il practic imbina tehnici de relaxare, kinetoterapie, presopunctura, exercitii de respiratie si multiple tehnici de masaj care ajuta la ameliorarea si vindecarea punctuala a unor afectiuni sau traumatisme.

In functie de problema medicala ce se cere rezolvata, planul de terapie prin masaj si kinetoterapie difera de la caz la caz si se ajusteaza in functie de raspunsul corpului.

Pe durata sedintei efectuez masaje, mobilizari si un program personalizat de exericii prin care urmarim ameliorarea simptomelor (spasme, dureri, limitarea miscarilor, etc.) pentru a permite o viata normala si vindecarea sau mentinerea in stadiul actual al afectiunii.

Beneficiile masajului terapeutic

Amelioreaza simptomele afectiunii tintite
Recupereaza gradul de mobilitate pierdut
Corecteaza defectele de postura a corpului

Pe langa aceste 3 beneficii principale, ca urmare a masajului terapeutic apar si urmatoarele avantaje (vezi studii medicale):

Afectiunile tratate de masajul terapeutic

Se urmărește ameliorarea durerii, relaxarea musculaturii, ameliorarea simptomelor nervului presat (amorțeli, paralizie, oboseală musculară) se recapătă posibilitatea de a executa mișcări fară dureri locale sau radiate.

Prin masaj terapeutic cu creme anti-inflmatorii reducem inflamația, durerea de spate dispare, tonifiem musculatura pentru a îmbracă coloana în mușchi. In urma terapiei mușchiul preia vibrațiile iar coloana va fi protejată.

Prin masajul terapeutic se urmărește eliminarea durerilor de cap sau stărilor de amețeală, recăpătarea posibilității de a efectua mișcări ample și lejere cu capul ameliorând durerile cervicale, ameliorarea simptomelor nervului presat (amorțeli, furnicături, paralizie, oboseala musculara)

Masajul terapeutic relaxează musculatura contractată, reduce gradul de curbură a afecțiunii, ajuta reluarea posturii normale a corpului și tonifierea musculaturii pentru a menține coloana într-o postura corectă.

După perioada de repaus se recapata flexibilitatea și mobilitatea, se sporește fluxul sangvin cu nutrienți pentru a reface țesuturile musculare, revine posibilitatea de a executa mișcări ample fară dureri locale.

Prin masajul terapeutic ameliorăm inflamația și roșeață din jurul articulațiilor, reducem durerea, creștem mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor, se recapătă posibilitatea de a executa mișcări ample ale articulațiilor fară durere.

Se urmărește stoparea evoluției bolii, vascularizarea intensă a mușchilor paravertebrali și tonifierea lor, reducerea gradului de curbură în cazul în care există, reluarea posturii normale a corpului și tonifierea musculară pentru a prelua vibrațiile în locul coloanei vertebrale.

Un pas foarte important pe care îl realizam către tratarea poliartritei reumatoide este stoparea durerii si ameliorarea inflamației. Pe parcurs creșterea mobilității pe membrele cu redoare, tonifierea musculară și recăpătarea mobilității libere.

 

Masajul terapeutic la domiciliu ajută la fortificarea oaselor, echilibrarea musculaturii, ameliorarea durerilor, recăpătarea posibilității de a efectua mișcări fară durere.

Se urmărește detensionarea musculaturii, ameliorare durerii și a inflamației, reglarea temperaturii corporale, reducerea zgomotelor provocate de articulație, tonifierea musculară și reducerea rigidității.

Prin masajul terapeutic se amelioreaza contracturile și crampele musculare,  restabilind forma naturala a muschiului intins sau contractat.

Reducem posibilitatea de atrofiere musculară pe durata repausului si incurajam vindecarea.

 

Masajul terapeutic ajută la vascularizarea musculaturii, tonifierea sa, îmbunătățirea flexibilității, mobilității și recăpătarea controlului total al mușchilor.

Se urmărește ameliorarea durerii, relaxarea musculaturii, ameliorarea simptomelor nervului presat (amorțeli, paralizie, oboseală musculară) se recapătă posibilitatea de a executa mișcări fară dureri locale sau radiate pe membre.

Se relaxează musculatura, ameliorează durerea și inflamația locală a cotului, imbunatateste mobilitatea bratului afectat.

Se urmareste ameliorarea simptomelor prin a crește flexibilitatea și mobilitatea, a spori circulația sangvina și limfatică, îmbunătățirea somnului si a calitatii vietii. Masajul terapeutic ajută la reducerea stresului, anxietății și depresiei si ameliorează durerea.

Prin masaj terapeutic la domiciliu se urmărește reducerea inflamației și a durerii, relaxarea musculaturii, întinderea mușchilor și ligamentelor pentru a recapătă posibilității de a efectua mișcări ample cu umărul.

Prin masajul terapeutic reușim să relaxam muschii, să îi tonifiem și să îi aducem într-un stadiu bun de funcționare, ameliorăm durerea sau inflamația, recuperăm mobilitatea articulara, creștem flexibilitatea și eliminăm redoarea post-traumatica. Redăm posibilitatea clientului de a fi independent și de a efectua mișcări libere fară dureri.

Se urmareste scurtarea perioadei de convalescenta si minimalizarea cicatricilor. Efectul anxiolitic, antidepresiv si analgezic este la fel de important in recuperarea post-chirurgicala.

Prin masaj terapeutic evităm atrofierea musculară, vascularizam toți mușchii și îi relaxăm, ameliorăm durerile, creștem forța musculară, creștem mobilitatea articulară, creștem calitatea vieții, recăpătarea stimulilor nervoși și redăm posibilitatea pacientului de a fi independent și de a efectua mișcări active.

Ameliorarea simptomelor (durere, furnicături, junghi, înțepături). relaxarea musculaturii si eliminarea presiunii aplicate asupra nervului afectat. 

 

Se urmărește ameliorarea durerilor de cap, relaxarea mușchilor capilari și cervicali, reglarea tensiunii arteriale și reglarea sistemului respirator.

Prin masajul terapeutic relaxăm musculatura tensionată, redăm flexibilitatea musculară, eliminăm punctele sensibile și favorizăm relaxarea care induce o stare de somnolenta naturala.

 

Se urmareste reducerea durerilor de cap, gat si zona faciala precum si a sunetelor percepute in urechi si a altor simptome asociate cu afectarea articulatiei maxilarului.

Prin masajul terapeutic creștem fluxul sangvin pentru a trimite nutrienți în zona afectata, ameliorăm durerea și simptomele de furnicătură sau amorțeală. reducem inflamația și redăm pacientului controlul total asupra membrului afectat.

Prin masajul terapeutic normalizăm respirația, reducem frecvența atacurilor sufocante, subțiem sputa și promovăm evacuarea acesteia, detensionăm mușchii sistemului respirator si împiedicam dezvoltarea emfizemului.

Prin masaj terapeutic cu creme anti-inflmatorii reducem inflamația, relaxăm musculatura până când durerea dispare, tonifiem musculatura și recăpătam mobilitate liberă în zona gatului.

Se urmărește ameliorarea durerilor, reducerea inflamației și întinderea musculaturii și a fasciei plantare.

Scopul final al masajului terapeutic în această afecțiune este de a vasculariza zona afectată, întinderea mușchilor feței, ameliorarea simptomului de paralizie și recăpătarea stimulilor nervoși.

Prin masaj terapeutic evităm atrofierea musculară, vascularizam toți mușchii și îi relaxăm, ameliorăm durerile, creștem forța musculară, creștem mobilitatea articulară, creștem calitatea vieții, recăpătarea stimulilor nervoși și incercam sa redăm posibilitatea clientului de a fi independent și de a efectua mișcări active.

Masajul terapeutic încurajează circulația în sens invers și ameliorează simptomele afecțiunii.

Prin masajul terapeutic avem ca scop final ameliorarea durerii din piept sau de gât, relaxarea musculaturii, eliminarea simptomelor nervului presat (amorțeli, paralizie, oboseală musculară), eliberearea venei compresate daca există, recăpătarea stilului de viață normal.

Se urmărește ameliorarea spasmelor musculare, recăpătarea receptorilor senzoriali de la nivelul picioarelor, relaxarea musculară și vascularizarea lor pentru a evita atrofierea, creșterea mobilității și redarea capacității de a fi independent și a efectua mișcări active.

Se urmărește reducerea inflamației și a durerii, relaxarea musculaturii, recăpătarea mobilității articulare și a forței.

Prin masaj terapeutic cu creme anti-inflmatorii reducem inflamația, relaxăm musculatura până când durerea de spate dispare, tonifiem musculatura pentru a îmbracă coloana în mușchi. Mușchiul o să preia toate vibrațiile iar coloana va fi protejată.

Detensionăm musculatura, amelioram durerile și inflamațiile, vascularizam mușchii cu nutrienți pentru recuperare mai rapida, recăpătam capacitatea de a efectua mișcări ample fară dureri.

 

Indicatiile masajului terapeutic

Masajul terapeutic este indicat pacientilor ce sufera de afectiunile mentionate mai sus si doresc sa se angajeze in tratarea acestora cu ajutorul terapiei prin masaj, a unui program de exercitii si, in unele cazuri, a unor schimbari in stilul de viata.

Este tehnica cea mai potrivita pentru recuperarea traumatismelor, recuperare post-operatorie, refacerea mobilitatii si tratarea durerilor.

Masajul este contraindicat daca suferiti de urmatoarele afectiuni: tratament cu anticoagulante (wafarina, heparina), intoxicatie cu alcool sau droguri, stari febrile (peste 38), orice afectiune contagioasa (inclusiv raceli sau gripe), imediat dupa infarct sau AVC (in stare acuta), hemoragie si hemofilie, pneumonie acuta, insuficienta renala severa, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, anumite tipuri de cancer, hepatita activa cronica, endocardita si pericardita, abcese si tumori pulmonare, sau afectiuni infectioase ale pielii.
Masajul permis cu acordul medicului daca suferiti de urmatoarele afectiuni: fracturi, tromboze, scleroza multipla, tetrapareza spastica, paralizie cerebrala, boala Parkinson, articulatii dislocate, sistem imunitar compromis, infectii renale, epilepsie, emfizem pulmonar sever, hipertensiune netratata sau lovituri recente la cap.

Cat dureaza masajul terapeutic?

O sedinta de masaj terapeutic dureaza 60 de minute.

In functie de tipul afectiunii, pot fi necesare fie 2 sedinte lunare de intretinere, fie multiple sedinte, 4-8 pe luna, pana la ameliorare.

In intampinarea acestor nevoi am creat abonamente care dureaza 4 saptamani si includ reduceri substantiale. 

Sedinta de masaj terapeutic

Sedinta de masaj terapeutic incepe prin evaluarea simptomelor si a evolutiei urmata de tehnicile specifice fiecarei afectiuni.

In urma sedintei este posibil sa primiti un set de exercitii fizice special creat pentru a ameliora starea afectiunii de care suferiti si pe care este important sa le urmati pentru o recuperare rapida si usoara.

Se practica de obicei direct pe piele, se poate pastra lenjeria intima. Partea a corpului ce nu este masata se acopera cu prosop. 

Masaj terapeutic la domiciliu

Atunci cand ai dureri ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa te supui stresului fizic de a merge la o clinica pentru tratament. Terapia vine in acest caz la tine acasa, in confortul care te ajuta sa te relaxezi in timp ce tratam cu maxima seriozitate problemele medicale care te apasa.

Ma deplasez cu masa de masaj moderna si confortabila, uleiuri si creme speciale in Bucuresti sau Ilfov pentru servicii masaj la domiciliu. Cateva prosoape la indemana si esti gata de masaj.

Pret masaj terapeutic

Pretul unei sedinte de masaj sportiv este de 300 lei.

Pentru sedinte multiple am creat abonamente speciale in care poti beneficia de reduceri substantiale. Vezi abonamentele de masaj aici.